Breeders på gång!

Breeders på gång!

Jag har (som flera år innan) kvalat häst till Breeders, som på ren svenska kan förklaras som ”uppfödarnas tävling”. Den är till för de svenska halvblod (SWB) som är anslutna till Breeders Trophy, tävlingen går i dressyr, hoppning och fälttävlan. Jag har kvalat min fyraåring, Casimoro, e. Casiro – Baltimore, som är en otroligt okomplicerad valack. Uppfödare Camilla Ericson. Jag har haft honom sedan han var ett år gammal och det är tack vare Camilla som både vårt samarbete fortsatt samt att han är hos mig.

I skrivande stund har jag fyra hästar i stallet som har henne som gemensam nämnare. Min final går nästa vecka. Och igår gjorde jag första riktiga hoppträningen för min tränare Ragnar, många bra enkla övningar med en del typhinder. Tidigare i sommar har jag startat en stilterräng samt en riktig fälttävlanstävling med honom. På söndag går han en 90cm hopptävling som genrep. Han är ganska sparsamt tagen då jag haft mycket häst i stallet och inte riktigt hunnit med honom. Han rids ca 2-3 gånger i veckan, och efter hans två fälttävlans tävlingar vilade han 1 vecka.

Nu sista veckan har jag planerat ett dressyrpass på hemma-plan, men även ett där jag ska åka iväg och rida i ett ”pampigt” ridhus för att vara så förberedd för Flyinges speciella miljö som möjligt. Därutöver söndagens hopptävling, samt ett litet genrep på terrängbanan. Håll tummarna för oss, dressyren går på torsdag nästa vecka följt av hoppning och terräng.

Nedan ett par filmer från träning med Ragnar:

//Sandra Gustafsson

Team SEBOS

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.