Equilibriums Stretch & Flex serie

Equilibriums Stretch & Flex serie

Med hjälp av andningsbara tyger som formar och sträcker sig runt hästens ben, kan hästen röra sig fritt utan någon känsla av begränsning samtidigt som skyddet ger bra stöd och skydd. I sortimentet finns det två skydd, Flatwork wraps och Training Wraps. Båda skydden har gemensamt att de är mjuka, andas bra och mycket bekväma för hästen att använda. Skydden är väldigt lika varann och har i princip samma egenskaper, men formen och utseendet skiljer. Nedan finns en beskrivning av båda skydden och vad de kan användas till.

Flatwork Wraps:

Mjuka och flexibla skydd med 4-vägs stretch som ger hästen frihet i sina rörelser. Skyddar mot mindre slag och skrap. Skydden andas då de har en perforerad insida som frigör värmen från skyddet. Utsidan på skyddet har vadderade paneler som dämpar och skyddar hästens ben. Har extra tjock stoppning som skyddar senorna, skenbenet och kotleden. Skydden passar för dressyr, lätt hoppning, longering och vid uteritter för hästar som endast behöver lätt stöd och skydd.

Skydden är gjorda i Stomatex som reglerar temperaturen under träningspasset. Skydden är enkla att ta på/av och enkla att tvätta. Passar både fram och bak.

”After four years, they have been washed numerous times but always bounce back to look great. These are the best boots I own due to their longevity flexibility and comfort” – Sarah Botham

Finns i storlekarna:

 • Extra small
 • Small
 • Medium
 • Large
 • Extra large

Färgerna:

 • Black
 • White
 • French Navy

     


Training Wraps:

Även dessa skydden är som tidigare sagt, mjuka och andas väl. Gjorda på Stomatex som reglerar temperaturen under träningspasset. Skyddet har 4-vägs stretch som ger hästen frihet i sina rörelser. Det perforerade i skyddet frigör värmen i skyddet. Extra tjock stoppning skyddar senorna, skenbenet och kotleden. Skyddet sträcker sig även runt och under kotan för att skydda och förhindra att lera och sand ska tränga sig in i skyddet.

Skydden kan användas för dressyr, uteritter, longering, lätt hoppning samt om en häst återhämtar sig från skada. Skydden är enkla att tvätta och kan användas både fram och bak.

”Fantastic product! My thoroughbred has a huge windgall on his back fetlock which meant we couldn’t get normal boots to fit. These are the best of both worlds bandage support and protection. – Katrina AUS  

Finns i storlekarna:

 • Small
 • Medium
 • Medium Narrow
 • Large
 • Extra Large

Färgerna:

 • Black
 • White
 • French Navy

          

 

Tillbaka till blogg

4 kommentarer

Tack för din kommentar, Amanda! Vi håller med om att smidig utrusning med en extra tanke bakom, hjälper hästen i sin prestation!

Angående din fråga om tyget så är det viktigt att denna funktionen fungerar som den ska.
Varma och svettiga ben är inte bra och det är just detta benskydden förhindrar. Skydden kan inte stoppa hästen från att svettas, men skyddet jobbar kontinuerligt med att avlägsna värmen från benet och behålla en bra temperatur för hästen. Equilibrium har inga egna tester de har utfört, men dessa benskydd har funnits ute på marknaden i 10 år och recensioner från kunder är lika värt!

Skydden är gjorda på Stomatex vilket är en typ av Neopren. Materialet avvisar vatten utifrån och pumpar ut fukt och värme inifrån skyddet genom små porer. Skyddet bibehåller en god temperatur för ett så torrt ben som möjligt. Allt med hjälp av rätt material och funktioner!

Hoppas detta var ett bra svar på din fråga!

//SNN

SNN

Tack för din kommentar, Elin! Kul att du finner skydden intressanta!

Angående din fråga så beror den gulaktiga färgen ofta på långvarig exponering i direkt solljus. Därför rekommenderar vi att man inte lämnar skydden i direkt solljus för att bibehålla den vita färgen och förhindra solblekning (tex torka dem inte utomhus i solen efter tvätt). Stretch & Flex benskydden behåller den vita färgen så länge man ser efter dem. Om man behåller skydden så rena som möjligt och inte lämnar dem i direkt solljus så behåller de sin vita färg under lång tid! Skydden går att tvätta i maskin, men ska inte torktumlas!

Hoppas detta var ett bra svar på din fråga!

//SNN

SNN

De här skydden blev jag sugen på att testa, jag har läst en del om faran med att senorna blir för varma vid ansträngning, så det låter väldigt intressant att skydden är luftiga samtidigt som de har bra passform. De ser väldigt snygga ut på bilderna också :)

Jag undrar om det är någon som har testat de vita och som kan säga något om hur de blir efter tvätt? Upplever att många vita skydd blir gulaktiga i färgen efter ett tag och det hade varit kul att hitta några som inte blir det.

Plus för att ni har ett humant pris på skydden!

Elin

Ett väldigt intressant inlägg! Tycker det är bra att fler företag satsar på bättre och smidigare utrustning för hästen som ger dem mer optimala förutsättningar för en bra prestation, dessa skydd tror jag egentligen är bättre än att linda hästens ben med linda och padd, för det känns som att det egentligen blir alldeles för varmt för deras ben. Genom att dessa skydd innehar Stomatex känns de som att de är mycket, mycket bättre än andra skydd.

Men jag undrar hur tyget påverkas när hästen blir väldigt varm under ansträngning, klarar tyget verkligen av att transportera bort värmen och fukten tillräckligt bra för att skyddet verkligen ska vara så bra som det sägs? Hur har man då gjort testerna för att bevisa det och vad är resultatet på dem? Skulle vara väldigt intressant att veta. :)

Amanda

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.