Med facit i hand

Med facit i hand

Mitt år, 2019 gick inte helt som det var tänkt med tävlingar och målsättning.
En liten skada på en av hästarna samt för mycket jobb gjorde att orken helt ärligt tog slut.

Jag valde att göra en sista start i oktober, i Strzegom, Polen. En favoritplats. Alltid bra underlag, banor och organisation. Trots att deras dressyrbanor regnade bort dagarna innan start lyckades de ändå få i ordning allt och genomföra en tävling i toppklass.

 

Jag valde att starta 3* klass med tre hästar, Kvadrat, Caliber och Kaminskij (ja min gamla trotjänare) Kvadrat fick gå ner en klass, Caliber gå samma som han gjort under året och Kaminskij fick gå upp en klass för att kolla om ”det gamla fanns kvar”. Det gjorde det!

 

Alla hästarna presterade fantastisk och slutade topp 20. Endast 8 var dubbelnollor i terrängen och jag var tre av dem. Gött avslut på säsongen och en bra booster inför 2020. Att Kaminskij dessutom blev 2a av 75 starter kändes riktigt riktigt bra.

 

Under 2019 lyckades jag ändå med många mål, t.ex. Breeders finalen med Casimoro, även om resultatet inte blev det jag önskat så var prestationen kanon. Jag red ett par Nations Cup och var med i laget som tog brons i Italien.

 

Målet med 2020 är helt klart att träna och tävla det jag vill. Hitta glädjen i det jag gör och prestera utifrån varje hästs förmåga. Ibland är det lätt att glömma varför man håller på med detta, när man uppslukas av flertalet ”viktiga” tävlingar, prestigen att bli någon eller något. Och hela tiden bli efterfrågad om ”satsningen”.

Inget är viktigare än hälsan hos både ryttaren och hästen, men något mer som bör tilläggas är glädjen. Så, 2020 är min stora satsning att fortsätta utbilda mina hästar till det bästa de kan utifrån sin förmåga. Och att kunna välja de tävlingar jag vill rida för att jag vill kan och känner mig förberedd för dem.

 

// Sandra Gustafsson

Team SEBOS

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.