Tips och tricks i stallet

Tips och tricks i stallet

Olika typer av quickfix är något vi hästmänniskor lärt oss inte är en bra och långvarig lösning. När man jobbar med hästar finns det inga quickfix eller genvägar. Där får man bita i och göra jobbet grundligt för att det ska bli ordentligt. Men när man jobbar i stallet finns det ett antal quickfix eller tips och tricks som är väldigt behändiga. Vi alla har olika tips och tricks man kan dela med sig av som underlättar stalljobbet. Här delar vi med oss några av de tipsen och tricksen som vi anser underlättar i vardagen:

- Gummiband! Man kan inte ha för många gummiband i fickan. Exempelvis om man märker att spännet som man knäpper grimman med, har gått sönder och man står vid hagen med ingen ny grymma i sikte. Då kan man ta några gummiband, sätta gummibanden precis under spännet och snurra runt några varv så inte gummibandet åker ner. Nu går det att leda in hästen på ett säkert sätt då spännet går att knäppa igen. Detta är självklart bara en quickfix och något man kan använda in från hagen eller liknande. En ny grimma bör dock införskaffas! Ett annat exempel är om man saknar en stropp på tränset, då kan man sätta på en gummisnodd istället!

- Våtservetter! Våtservetter är superpraktiskt i stallet! Antingen kan man använda dem till att torka av näsborrarna på hästen eller putsa lite runt ögonen. Sedan kan de även användas till hovarna, pannbandet och även till klacken på ridstöveln. Klacken blir snabbt smutsig och kan behöva en liten quickfix emellanåt. Som sagt, våtservetter fungerar till allt!

- Vi med vita hästar vet att det är en stor utmaning att alltid hålla de vita delarna vita. Ett bra tips för att behålla benen vita är att använda en diskborste och lactacydtvål. Börja med att spola med ljummet vatten, använd tvålen och diskborsten och gör rent benen. Diskborsten vandrar även ner till hovarna och skrubbar dom. Spola sedan av benen igen och torka med en handduk för att minska risken för mugg. Avsluta sedan med hovolja om du så vill!

 

- Vill din häst inte dricka vatten så kan du lägga i äpplen i vattnet för att skapa intresse. Men vissa hästar kanske inte tycker om när det ligger saker i vattnet och då kan du istället hälla i lite äpplejuicekoncentrat.

Detta var de tipsen vi kommer dela med oss av denna gången. Möjligtvis kommer det en del 2 längre fram... :)

Har ni olika tips och tricks som ni använder i stallet? Dela gärna med er av dem i kommentarsfältet! 

// SNN 

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.