Uppdatering från Jaqueline!

Uppdatering från Jaqueline!

Hej alla!

Länge sedan sist men ska försöka få lite bättring på det... :) 2020 var ett ganska lugnt år och man får säga vad man vill om Corona men jag hade faktiskt ett väldigt bra år. Jag började jobba igen på Granngården och jag älskar det, trivs så bra med mina kollegor och vi har så kul tillsammans! Jag hoppar dessutom in och jobbar extra andra granngården-butiker (Vara, Falköping och Borås) när dom har kort om folk så jag får även mycket variation i arbetet vilket jag älskar. Jag antar dock att ni är mer intresserad av mina hästar än om mitt jobb... ;)

2020 blev ett år där jag och Figo hittade ett bättre sätt att arbeta på tillsammans. Jag har lagt om hans liv väldigt mycket sedan jag ”avslutade” elitsatsningen och det har gett oss jättemycket. Han har gått från typ utbränd till pigg och glad det känns nästan som om han nu som 17år är bättre än någonsin. Det gäller att passa sig för att inte rida på för mycket när det känns bra och det har jag verkligen fått tänka mycket på. Tidigare (fram till sommaren 2019) red jag 6 dagar i veckan och mycket fokus på prestation och att bli bättre. Nu har jag landat i att Figo kan det han behöver kunna och jag behöver inte längre lära in nytt på samma sätt som tidigare, plus att jag har släppt prestations-biten helt. Nu rids han ca 4 dagar i veckan och det blir många uteritter, joggpass,hoppning, longering blandat med något enstaka pass dressyr.

Det här upplägget har gjort honom väldigt gott och jag hoppas att han ska hålla läääääänge till ♥️ För första gången sedan sommaren 2019 håller han en stadigt uppåtgående kurva i arbetet istället för att pendla fram och tillbaka månads-/veckovis. Nu har han varit jättefin sedan typ november och ingen är gladare än jag!

Lexie har också gjort väldiga framsteg. Hon har fått ett helt annat driv och framåtbujdning än tidigare och börjar blir mer och mer lik sin mamma för varje dag - alltså en häst där energin aaaaldrig tar slut 😅 Vi ligger fortfarande efter i utbildningen pga allt strul som varit men vi gör iaf enkla byten, galoppfattningar ifrån skritt och lite sidvärtsrörelser. Hon är väldigt speciell och det går inte forcera fram något med henne så det får ta den tid det tar. Nu har hon tyvärr stått på huvudet i hagen och dragit snett hela kroppen... På torsdag kommer vår equiterapeut ut för andra gången och kollar på henne och sen hoppas jag kunna sätta igång igen, håll tummarna!

Cheston (min 2,5 åring u. Lexie) är på inridning hos Sofie Relander och jag fick uppdatering igår om att hon travar honom själv i ridhuset, så kul!

Lucifer (min 1,5 åring, lillebror till Figo e. Van Vivaldi) har opererats igen då första operationen gick fel. Det har varit en väldigt lång rehabilitering men nu är han ÄNTLIGEN ute i stor hage igen med sin jämnåriga kompis Aurora och lever livet. Framtiden för honom är väldigt oviss men vi håller tummarna stenhårt för att han ska hålla.

Ställ gärna några frågor om ni har så tar vi det i ett annat inlägg! 😀

 

 //Jaqueline Lindström

Team SEBOS

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.