2021 – Ännu ett Covid-år, Sandras målsättningar

2021 – Ännu ett Covid-år, Sandras målsättningar

Det är helt klart ytterligare ett år av prövning när viruset fortfarande härjar på. Trots det har jag satt upp ett stort tävlings-mål för året. Jag har som mål att rida Unghäst VM till hösten med Casimoro som är sex år i år.

För att ta mig dit har jag (förhoppningsvis) möjligheten att fortsätta tävla tack vare att jag är klassad som yrkesverksam ryttare. Jag har gjort en mycket snabb överblick över tävlingsterminen och den första tävlingen kommer bli en Stil-tävling (TH100) vecka 12 i Flyinge. Veckan efter kommer Gärds ha internationell tävling, och jag hoppas att där blir en klass som kan passa Casimoro.

Unghäst VM går vecka 42 i Frankrike och dessförinnan måste jag ha startat ett par större tävlingar med honom. Jag har som mål att han ska åka med till Strzegom, Polen över midsommar. Jag tycker att den tävlingsplatsen är bra att debutera internationellt på. Det är bra arenor, och väldigt pedagogiska och lagom utmanande terrängbanor, så att alla hästar kan komma i mål med självförtroende.

Till hösten kommer min hemmaklubb, Hermanstorp kör och ridklubb anordna Nordiska Mästerskapen i fälttävlan, så det är ett givet mål att starta honom på hemmaplan. Mårten har redan i år varit felfri i 110cm hoppning, och ska efter lite mer styrketräning/backträning matchas mot att debutera 120cm innan sommaren.


I dressyren behöver jag jobba på med styrkan, bogfriheten samt formen. Vi har påbörjat vägen mot LA dressyr, men där är en bra bit kvar då han fortfarande är väldigt stor och valpig i sina gångarter. Fokus för Casimoro ligger på att få honom starkare i sin kropp för att kunna hoppa högre, springa fortare och samla mer, och det bästa som finns för det är att klättra och backträna, vilket han får göra minst en gång i veckan.

 

// Sandra Gustafsson

Team SEBOS

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.