Alice presenterar sina hästar

Alice presenterar sina hästar

Jag tänkte att det skulle vara kul att ni kunde få en genomgång av mina kompisar här hemma. Jag har i nuläget 6 hästar, Lavendel, Freddie Mercury, Quintero J, Calvados G, Calvina och Bel Air. Calvados, Skovens Rafael - Nactus, är nyast och flyttade till oss i början av februari. Han är nu 7 år gammal och har tidigare gått 120 hoppning. Han är den där bussiga kompisen i stallet som ställer upp även om ryttaren inte gör 100% rätt och det är just den inställningen jag tror kommer ta honom långt!

 

Calvina, New Port W- Cornetto, är också ny i stallet. Hon är minst på sina 163cm i mankhöjd. Hon flyttade till oss i början av januari. Calvina är 5 år gammal och har tidigare endast gått hoppning. Hon är väldigt positivt inställd till terrängen och jag tror att hon kommer bli en riktig tiger där.

 

 

Bel Air, e. Barcley - Con Air, även kallad Bella är också 5 år men har varit i vår ägo sedan hon var åring. Bella är en trygg tjej med fötterna på jorden. Jag tror att om himlen skulle ramla ner skulle hon knappt märka av det :D Bellas främsta styrka är hennes inställning till arbete, hon försöker alltid hitta svaret på frågan man ställer henne.

Quintero J, även kallad Kusen eller bara Q är 7 år gammal och har bott hos oss sen hösten 2019. Han är e. Corrado Son - Quantum och vi köpte honom på Baborowkos sporthästauktion. Det är egentligen pappas häst men jag jobbar på att sno honom på heltid. Just nu delar vi lite på honom. Han är en väldigt maffig häst med mycket pondus. En sån där häst man tycker om bara för att han har så skön personlighet. En kille jag tror mycket på för framtiden.

 

Freddie Mercury e. Bordeaux - Hotline, kallas Murre till vardags, på bra humör även Murre snus. Absolut störst i stallet på 184cm i mankhöjd. Han är i år 11 år gammal och har tidigare tävlats av pappa i 3* klass. Jag tog över honom våren 2020 och har sedan dess tävlat honom i lång 2*ig klass. Han är egentligen en liten fegis, en dressyrhäst utklädd till fälttävlanshäst. Han är till vardags ibland helt omöjlig att ha att göra med eftersom han är rädd för sin egen skugga. Men på tävling blir han en helt annan - det är som om han vet att det gäller just då! Då kan han vara hur kaxig som helst ;)

 

 

Sist men inte minst - Lavendel. Stallets stjärna! Lavendel är e. Lancier - Alpen Fürst. Vi har haft henne sedan hon var 2 år och vildhäst. När vi fick hem henne hade hon aldrig varit hanterad. Det har varit en lång resa sedan dess. Hon är nu 16 år och satsas mot EM i Segersjö i sommar. Hon är en riktig drottning hemma och håller ordning på allt och alla. Ett alfasto ut i fingerspetsarna.

 

 

//Alice Andersen

/Team SEBOS

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.