Alice tävlar i Köpenhamn

Alice tävlar i Köpenhamn

Som första inlägg tänkte jag berätta lite om mitt senaste äventyr på hästryggen. Jag var i helgen och tävlade i Köpenhamn med mina två hästar Euphoria och Lavendel. Euphoria, som jag för det mesta kallar Fia, henne har jag utbildat själv hela vägen, gick en så kallad CCI2*-S och gjorde säsongens sista tävling. Nu går hon på vila ett tag efter en lång säsong medan Lavendel, som gick en CCI3*-S har en fälttävlan kvar i år.  

Båda hästarna gjorde fina resultat och knep en 9e placering var på 42.7 respektive 45.0 straff. 

Iallafall…

Jag är väldigt nöjd med mina hästar efter helgen. Fia avslutade hennes första säsong internationellt på ett sätt som ger framtidshopp. Hon inledde säsongen med att debutera på 2* nivå och hon gjorde det bra om än väldigt unghästigt. Sen har hon under säsongen mognat och avslutade då alltså med att göra en väldigt stabil tävling där hon uppförde sig som ett proffs hela helgen trots att hon bara är 7 år gammal.

Lavendel däremot som är 14 år gammal har en tendens att inte uppvisa ett lika moget uppförande… Efter en något spänd dressyr där ryttaren fick hjärnsläpp och glömde vägen en gång gjorde hon säsongens bästa hoppning vilket var en stor lättnad då vi befunnit oss i en typ av svacka i hoppningen under en tid. Terrängen gjorde hon som ingenting, min terrängmaskin. Däremot framridningen till terrängen tyckte nog Lavendel var det roligaste med hela tävlingen. Hon skulle visa alla där vem som var bäst och gjorde detta genom att visa upp sin fina svanhals och ivriga galopp. Jag fick tillslut henne att lugna ner sig inför start men det var inte helt enkelt kan jag säga.. Lavendel alltså - 14 år gammal!

Ni kommer få höra mer om Lavendels bravader i framtiden kan jag säga… Det kommer alltid något nytt ;)

Det var ett litet smakprov på en tävlingshelg för mig, vi hörs snart igen!

 

//Alice Andersen

Team SEBOS

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.