Alice tävlingshelg i Polen

Alice tävlingshelg i Polen

Nu har vi landat hemma i vardagen igen efter en lång helg i polska Baborowko. Jag och mamma packade ihop oss, en schäfer och Lavendel i vår lilla B-korts lastbil för en 4* start.

Det var min och Lavendels andra start på denna nivån så det var spännande vad resultatet skulle bli då jag inte har erfarenhet på denna  nivån sen innan. Vi kom fram efter många timmars resa på torsdag eftermiddag, packade upp och promenerade lite med Lavendel. Fredag morgon joggade jag henne litegrann och skrittade henne runt på arenan för att hon ska få acklimatisera sig litegrann.

Dressyren var det jag var mest nervös för tror jag eftersom dressyrprogrammet inte satt 100% hemma på träning. Lavendel är en häst som i grunden är ganska spänd och svår att lösgöra så därför är det svårt att hitta tillbaka till flytet om hon börjar spänna sig. Bytena och övergången till galoppsluta var det som vi tränat mest på.

Lavendel var superfin på framridningen och jag fick riktigt bara magkänsla. Ungefär 5 min innan min start börjar det ösregna och jag skojar inte när jag säger att det var det värsta ösregnet jag ridit i. Det var skyfall!! Vi kämpade på men min blöta frack slog henne på rumpan genom hela programmet och hon spände sig bara mer och mer. Däremot gjorde hon bytena och övergången till galoppsluta jättebra så det var kul!

Det regnade även på terrängdagen men inte alls lika mycket så det var ändå okej att rida i. Lavendel var en riktig krigare ute i terrängen och gjorde en riktig superrunda! Felfri på hinder men tidsfel då jag låg så långt efter på grund av den dåliga dressyren att jag inte kände för att jaga någon tid.

Lördagen gick efter terrängen åt till att ta hand om Lavendel och försöka hålla henne så fräsch inför hoppningen som möjligt. Hon återhämtade sig faktiskt jättefort efter terrängen och var superfräsch när jag gick med henne på kvällen.

Söndag morgon och dags för veterinärbesiktning. Det var fortfarande ösregn så jag valde att inte klä upp mig så mycket som jag kanske gjort annars. Lavendel sprang upp jättefint och var pigg och glad inför hoppningen. Några timmars väntan och sedan var det dags för sista momentet – hoppningen.

Hoppningen är inte vår starkaste gren som ekipage så jag hade ganska låga förväntningar på vår hopprunda också för att det var dagen efter terrängen. Lavendel överraskade och bjöd på en av de bästa känslorna jag haft i en hopprunda med henne på länge så jag var supernöjd!

All in all så har det inte varit en superhelg resultatmässigt men jag har en riktigt god magkänsla med hem. Det är verkligen bra för mitt självförtroende att åka hem med känslan att vi verkligen har där att göra i dessa stora klasserna då vi presterade vår lägstanivå denna helgen och ändå blir placera i mitten av startfältet.

Det som har räddat mig denna helgen i konstant ösregn har varit min fantastiska regnkappa från Sebos – EQUETECH Venture Waterproof Trench Coat ! Jag vet inte vad jag hade gjort utan den alltså… Även mamma älskade den och snodde den av mig varje gång hon skulle ut i regnet. En riktig favorit hemma hos oss alltså!

 

 

 

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.