Några dagar i England!

Några dagar i England!

Min nära vän Amanda Brieditis är baserad i England sen fyra år tillbaka och jag tänkte att ett besök hos henne kan ju inte skada. Jag lärde känna Amanda 2013 när jag köpte hennes ponny och sen dess har vi hållit kontakten och hon har blivit lite som en storasyster för mig. Nu sju år senare har hon sin egna verksamhet med sin pojkvän på Mark Todds gård i England.

Hon hämtade mig på flyget på fredagen, vi åt på en indisk restaurang i närheten då jag kom rätt sent på kvällen och sen bums till säng då vi skulle upp 5.10 dagen efter för tävling. Helt galet hur mycket tävlingar och ryttare det finns i England jämfört med i Sverige, många olika sektioner i varje klass och flera olika klasser. Tror det var sex stycken dressyrbanor igång samtidigt. Jag försökte ta in allt som hände och samtidigt grooma till Amanda, vet inte riktigt hur bra jag var på det men Amanda och hennes häst Alfie gjorde en bra tävling så hoppas jag fick tumme upp. Vi var hemma redan vid lunch och red ut fyra hästar samtidigt som Rafael, Amandas pojkvän, tävlade. Timmarna rullade iväg och nu var det dags för kvällsmat, vi grillade på gården och några kompisar till Amanda kom också på besök. Allt är väldigt avslappnat och dem tog emot mig med öppna armar.

Söndagen var en lugn dag, vi gjorde stallet tidigt och gick sen tillbaka in för att äta frukost och kolla på lite serier. Jag och Amanda åkte sen iväg för att träna en häst på terrängbanan som hon rider åt en tjej som hade skadat sig sen några veckor tillbaka. Det var andra gången den hästen var på en terrängbana och han skötte sig exemplariskt. Dagen gick och helt plötsligt var vi bjudna på brasiliansk grillkväll hos Rafaels lagkamrat. Helt fantastiskt var det, fick nypa mig i armen ibland. Alla var så vänliga och trevliga och jag kände bara Amanda, Rafael och Leo sen tidigare och när jag åkte därifrån hade jag nog åtta nya kompisar.

Måndag... Dagen jag skulle åka hem.. Jag ville gärna stanna några dagar till och hade jag inte haft bokat hemresa hade jag nog gjort det också. Amanda trimmade en häst på banan och jag satt glatt på bänken bredvid för att ta in varje minut av passet för att se hur Amanda jobbar dem olika hästarna från individ till individ. Sen red vi ut två hästar tillsammans på en stubbåker jag aldrig trodde skulle ta slut, helt magiskt! När vi kom hem från ritten var det bara att byta om och packa väskan för det var dags att åka hemåt. 

Väldigt lärorik och inspirerande att få åka iväg några dagar och ta in varje liten bit av deras verksamhet och se hur dem arbetar med sina hästar. Kommer skriva lite mer om deras hästhållning och deras tankar om att hästar ska få vara hästar i ett annat blogginlägg. 

// Lina Forsberg

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.