ATG Hopp och Talang, första träffen

ATG Hopp och Talang, första träffen

Nu har jag landat efter några hektiska dagar uppe i Strömsholm och första träffen med ATG Hopp och Talang. Två hektiska dagar med många föreläsningar, sitsträning, filmning och planering. För er som inte vet vad ATG Hopp och Talang är kan man kort beskriva det som en satsning för sex ryttare varje år, två hoppryttare, två dressyrryttare och två fälttävlansryttare. Tillsammans med ATG ska vi under ett års tid samarbeta för att nå högre mål och ta oss vidare i våra satsningar. Väldigt tacksam över att få chansen att ingå i ATG Hopp och Talang och jag hoppas att jag kan få dela en del av min resa här på Sebos hemsida med er. 

Under dessa två dagarna uppe i Strömsholm och Bromma fick vi lära oss extremt mycket. Onsdagen började med introduktion och första träffen med dem andra talangerna. Väldigt trevligt och positivt gäng som jag tror kommer bli väldigt roligt att jobba med och träffa under året. Dagen fortsatte med utdelning av kläder, schabrak och täcken, sedan vidare till mental träning med Johan Plate och sista föreläsningen var sitsträning, både teoretisk och fysisk, med Maria Terese Engell. Sedan reste vi till Bromma för att äta middag och sen bums i säng då vi hade varit uppe sen fyra på morgonen. 

Torsdagen började med frukost 7.00 sen vidare till Ridsportens hus i Solvalla. Första föreläsningen med Emma Lindblom från RF idrottsnutrition var väldigt lärorik. Det är skrämmande hur viktig kosten är och hur mycket den påverkar våra presentationer på hästryggen. Något jag vet behöver förbättras från min sida men sakta men säkert ska jag ha ordning på kosten också. Sedan började våra individuella scheman och jag började med filmning och mediaträning med Eric, väldigt kul men svårt att stå framför kameran. Efter filmningen hade jag ett samtal med Anna-Clara gällande det kommande året och hur vi lägger upp det på bästa sätt för att jag ska få ut det mesta av ATG Hopp och Talang och min mentor Yogi Göran Breisner. Sedan var det fysträning med Hanna Dahlström där vi testade på SOK:s fysprofil som vi ska göra under andra träffen den 2-3 december. Ombyte och en lunch innan vi sedan fortsatte en till föreläsning gällande beteendevetenskap som vi kommer lära oss mer under nästa träff. Två intensiva dagar med mycket information och många skratt har jag nu lagt på erfarenhetskontot och jag blickar redan fram emot nästa träff i början på december. 

// Lina Forsberg

Team SEBOS

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.