Henrik von Eckermann valde Sergio Grasso!

Henrik von Eckermann valde Sergio Grasso!

När Henrik von Eckermann valde ridstövlar så blev det Sergio Grasso HvE. De ser inte ut som traditionella hoppstövlar, men det finns en anledning till det.  

Sulan är utvecklad av Vibram®, som normalt gör hiking-kängor. Detta gör att stöveln är väldigt bekväm att gå i hela dagen. Vibramsulan ger ett otroligt bra grepp både på marken och i stigbygeln. Sulan ger även bra grepp på hala och ojämna underlag. Innersulan gjord på bomullsfiber är extra lätt, flexibel, andningsbar och fuktabsorberande. Mittlinjen på fotbädden ger maximal stabilitet för foten och ger längre livslängd för skon. Kombinationen av tjockt skum och ett mikrofiberdämpningssystem gör att sulan är stötdämpande och andningsbar med antibakteriella och luktbeständiga egenskaper. Allt för att förhindra utmattning för fötterna. Du känner igen en Vibramsula genom en gul märkning under sulan.

Stötdämpning SG Ultratech panelen på insidan av skaftet gör att du får perfekt och skonsamt grepp mot sadeln, samtidigt som det är mycket hållbarare än läder. Resten av stöveln är gjord i kalvskinn. Dragkedja på baksidan av stöveln samt slät framsida gör den lätt att hålla ren. Vill du ha elastisk snörning framtill istället väljer du Sergio Grasso Energy. Stöveln har ett skydd för dragkedjan samt sporrstöd. Pipingen som sträcker sig runt foten på skon samt längsmed snörningen, går att få i olika färger såsom blå, orange, svart och röd. 

Själva skon på stöveln finns även som ridsko Sergio Grasso Walk & Ride Dynamik. Dessa skor kan du kombinera med våra SG Flexy chaps

FEI har även godkänt denna typen av ridstövlar för tävling internationellt. För att läsa mer om det, se här!

Mer innovativa och skönare ridstövlar/ridskor är svårt att hitta! Se hela Sergio Grassos sortiment! 

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.