Att träna på att tävla

Att träna på att tävla

Lukas (Luccarelli f 2015 e Elliot VDL-Levantos) är väldigt lik sin mamma Libertas. Båda har tidigt visat hopptalang men också spända på bommar/hinder och överhoppat sig.

Då finns det bara en lösning - tålamod och tid! Lukas har börjat hoppa mer avspänd i sin hemmamiljö och vi har tränat på bortaplan några gånger också. På filmen är vi på Kungsbacka RK och lekte tävling. Vi värmde och hoppade fram i andra ridhusen innan vi gick in på banan. Bekantade oss en stund och hoppade en "egen" bana med långa vägar och extremt låga hinder. Fick en superfin känsla och vi åkte hem med en lugn, nöjd och inte svettig häst.

// Ulrika Strandberg

Team SEBOS

 

Tillbaka till blogg

2 kommentarer

Hej Natta!
Vad roligt du har en häst som är ambitiös! Utmaningen är att få en sån häst att slappna av. Precis som du skriver är det mycket träning. Hoppa alltid överdrivet låga hinder och gärna en bana med få hinder som man hoppar om istället för många olika. Repetera flera gånger men gärna samma hinderuppställning. När det fungerar så byt miljö till annat ridhus/ridbana, och gör liknande övning. När detta fungerar kan du prova en träningstävling.
Lycka till!!

Ulrika Strandberg

Hur har ni jobbat vidare för att få bort spändheten på banan? Jag förstår att träna, träna och ytterligare träna är det största svaret men tänkte om ni hade några andra tips. Har ett 10 årigt sto som hoppar hus, men även hon överhoppar sig när det kommer till lägre höjder såsom 80-90, är ofokuserad på uppgiften och spänd. Hade varit givande med några tips! Mvh

Natta

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.