Fri frakt från 1 500 kr! - Säkra köp med Klarna!

Vad är tanken bakom FITS-byxornas unika skoning?

FITS har flera unika (och i vissa fall patenterade) lösningar för att öka funktionaliteten på sina ridbyxor. Den mest uppenbara är kanske ändå de segmenterade panelerna som utgör skoningen. Idén fick FITS grundare när hon gång på gång såg var hennes ridbyxor fick märken efter sadeln, speciellt om det varit varmt och/eller fuktigt ute. 

Efter att en lång tid testat och utvärderat olika lösningar kom hon fram till så som de ser ut idag. Skoningen är i perforerat hjortskinn, vilket ger ett helt suveränt grepp i sadeln. Tidigare har nackdelen med att ha helskoning i skinn varit att skinnet flexar i stort sett inte alls. De blir lätt stela, särskilt efter tvätt. Resultatet blev att greppet var bra, men ridbyxorna kunde kännas väldigt begränsande av rörligheten. Bekväma var de inte alltid heller.  

Genom att dela upp skinnet i skoningen i paneler (eller plattor) kan man istället dra fördel av att ha ett stretchigt tyg mellan dem. På så sätt får man skinnets grepp men flexibiliteten av ett stretchtyg. Inte nog med att det blir betydligt bekvämare, det är även väsentligt lättare att tex sitta upp i sadeln.  

För att öka greppet gick dock FITS ett steg längre. Istället för att ha ett slätt skinn så har man perforerat skinnet (små hål). Dessa ökar greppet väsentligt samtidigt som de även ger bättre ventilation. 

Det är en upplevelse att rida i FITS Performax byxor, alla borde testa! 

 

 

Lämna en kommentar

Observera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras